Danko plagizált, véli a legfiatalabb alkotmánybíró is

2019. október 11. - 07:59 | Belföld

A csütörtökön kinevezett alkotmánybírók egyike, Miloš Maďar nyilatkozott Andrej Danko plágiumgyanús szakdolgozatáról. A korábban Mikuláš Černák besztercebányai maffiózót védő 41 éves jogász-oktató még jelöltként megszólalt az ügyben, bár akkor nagyon visszafogottan nyilatkozott. Most már nem annyira. A DenníkN készített vele interjút.

Danko plagizált, véli a legfiatalabb alkotmánybíró is
Fotó: tasr

Miloš Maďar oktatói tevékenységet folytat a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen, amelynek a jogi kara annak idején a parlament elnökének kisdoktorijában több hiányosságot talált, amelyek az akadémiai szabályzat megszegésének minősül.

Maďar szerint ez a Danko-féle ügyhöz nem fér kétség. A kérdésre, hogy plágiumnak minősül-e az SNS-es politikus dolgozata, az új alkotmánybíró visszakérdezett: mi a plágium pontosan? Az újságíró szépen felmondta a leckét, hogy az nevezhető ilyen munkának, amelyikbe más írásokból átemelünk részeket a saját anyagunkba, anélkül, hogy feltüntetnénk az eredeti forrást. Ebben az esetben határozottan "igen" a válasza Maďarnak arra a felvetésre, Danko diplomamunkája plágium-e.

(DenníkN)