Danko szerint Bugár becsapta őt és szörnyű lesz, ha Fico szava nem fog számítani

2019. december 15. - 13:29 | Belföld

Anrej Danko, az SNS elnöke Robert Ficót tekinti tárgyalópartnerének a koalíciós asztalnál - közölte a TA3 vasárnapi politikai adásában.

Danko szerint Bugár becsapta őt és szörnyű lesz, ha Fico szava nem fog számítani
Andrej Danko (Fotó: TASR)

"Megéltem nagyon nehéz helyzetet is Fico és Pellegrini között" - szögezte le, hozzátéve, hogy a miniszterelnöknek és a Smer elnökének különbözőek voltak a nézetei számos kérdésben.

"Robert Ficónak kell megmondania, hogy Pellegrininél van a karmesteri pálca és akkor őt fogom kérdezni. De nem mondhat egyazon napon mást Fico és mást Pellegrini" - emlékeztetett, ahogy arra is, hogy Peter Pellegrini neki is köszönheti, hogy miniszterelnök lehet.

Leszögezte, hogy amit a Smer művelt az elmúlt hónapokban, az nem volt épp "szerencsés". Danko szerint Pellegrini hamar elsajátított bizonyos manírokat.

"Az aztán szörnyű váltás lesz a Smerben, ha oda jutunk, hogy Robert Fico szava nem fog számítani."

Danko Bugár Béla kapcsán pedig azt mondta, hogy a Híd elnöke becsapta őt.

"Ha én azt mondom Bugárról, hogy átvert, akkor átvert. Mivel nemzetiségi iskolákat akart, cserébe elutasította az idegenforgalmi és sportminisztériumot, elutasította a mindenki számára nyújtandó rekreációs utalványokat. Egyetlen törvényért, amit mi stoppoltunk le neki, ötször bántott minket" - fogalmazott.

Veszélyesnek tartja egyúttal azt, hogy a fiatalok hajlanak az ĽSNS felé, ugyanis véleménye szerint Oroszország tesz az ĽSNS-re.

(TASR)