Danko Szűz Máriával kampányol: "boldog nemzet vagyunk"

2020. január 28. - 18:48 | Belföld

Szlovák parlamenti küldöttség látogatott egy szent helyre, a portugáliai Fatimába. A delegáció élén Andrej Danko házelnök kedden felkereste a híres kegyhelyet. A küldöttség tagja volt Bugár Béla, a parlament alelnöke, és Martin Glváč volt parlamenti alelnök.

Danko Szűz Máriával kampányol: "boldog nemzet vagyunk"

Miguel Sotomayornak, a Fatimai Szűz Mária Szentély káplánjának Danko beszámolt arról, hogy mekkora tisztelet övezi Szlovákiában a Szűzanyát. „Boldog nemzet vagyunk, mert Szűz Mária a védőszentünk” - mondta Danko, és beszámolt a Pozsony környéki Szűz Mária kegyhelyekről, például a máriavölgyi (Marianka) zarándokhelyről, vagy a pozsonyhidegkúti (Dúbravka) kápolnáról, amelyet ugyanúgy a Rózsafüzér Királynőjének szenteltek fel, mint a fatimai bazilikát.

Danko hivatalos portugáliai útján találkozott az ottani parlament elnökével, Eduardo Ferro Rodriguessel, a lisszaboni szlovák nagykövet, Oldřich Hlaváček pedig bemutatta az ottani szlovák iskolát, amely a nagykövetség kezdeményezésére jött létre, hogy az ott élő szlovák gyerekek identitását erősítse. Nem hivatalos becslések szerint körülbelül 500-600 szlovák él Portugáliában.

TASR