Danko úgy osztotta az eszet a rádióban, mintha neki lenne felesleges

2019. szeptember 14. - 17:01 | Belföld

Andrej Danko SNS-elnök és Michal Truban, a PS/Spolu koalíció listavezetője találkozott egymással a szlovák közrádió szombati dialógusok c. műsorában.

Danko úgy osztotta az eszet a rádióban, mintha neki lenne felesleges
Andrej Danko (Fotó: TASR)

Andrej Danko nem hagyta szó nélkül Michal Truban múltját, amiről kiderült, hogy a vállalkozóként sikeres, és ebbéli minőségében diákok előtt is előadó Truban múltbéli drogfogyasztásiaról is beszélt a fiataloknak.

"Bízom benne, hogy már nem drogozik" - jegyezte meg Danko Trubannak, mire ő azt válaszolta. "Nem fogyasztok most semmilyen drogot." Hozzátette, hogy ezt a melléfogását elismerte, és bocsánatot kért miatta.

A kérdésre, hogy ennek fényében is marad-e listavezető, azt mondta, hogy a párton belül ezt megvitatták, és kiállnak mellette.

Danko azonban tovább osztotta, mégpedig azért, merthogy bosszantja őt, amiért Truban "még semmit nem csinált, de már jönnek a százalékok". Azt is kijelentette a számlájára, hogy őt a marketing és a médiaháttér hozta létre. "Úgy fújták fel, mint egy buborékot."

"Sikerült megnyernünk az európai parlamenti választást, és támogattunk győztes politikusokat a helyhatósági választásokon, és ez nem a marketing eredménye, hanem annak, hogy nem veszekedtünk" - reagált Truban.

Danko kiosztotta a Smer pénzügyminiszterét is, akinek javaslatára a kormány már jóváhagyta azt az intézkedést, amely megemelné a dohánytermékek fogyasztási adóját, hogy ezzel is betömjék azokat a lyukakat, amelyek a koalíció szociális csomagja révén jönnek létre a költségvetésben.

"Csak a legostobább miniszter hoz olyan lépéseket, amelyek az emberek pénztárcáját rosszul érintik. Az értelmes miniszter rendszerszintű intézkedéseket vezet be..."

- szögezte meg Danko, majd arra a megjegyzésre, hogy rendszerszintű megoldást nem sikerült találni a kollégiumok felújítására vagy a sztrádaépítésre, hozzátett egy még csípősebb megjegyzést koalíciós partnerei címére:

"Ha olyan hatalmam lenne, mint Orbánnak, vagy Kaczyńskinek, akkor ezt megoldom, de nekem itt van Fico meg Bugár."

Truban erre úgy reagált, hogy ha Danko egyedül kormányozna, akkor szerinte még rosszabb lenne a helyzet...

(Denník N/TASR)