Dárdai Pál és a Hertha játékosai is letérdeltek a pályán a szombati bajnoki előtt

2017. október 15. - 15:49 | Sport

Dárdai Pál vezetőedző és a Hertha BSC labdarúgói is térdelve tiltakoztak a Schalke elleni szombati bajnoki előtt a rasszizmus ellen.

Dárdai Pál és a Hertha játékosai is letérdeltek a pályán a szombati bajnoki előtt
Fotó: TASR/AP

A szakvezető és a stáb tagjai a kispad előtt, míg a játékosok a pályán térdeltek le a hazai pályán 2-0-ra elveszett összecsapást megelőzően.

"A Hertha BSC állást foglal a tolerancia és a felelősségvállalás mellett. Egy toleráns Berlinért és egy nyitott gondolkodású világért, most és mindörökre!" - áll a klub Twitter-oldalán.

"Már nem a 18., hanem a 21. században élünk, de vannak emberek, akik ideológiailag még nem jutottak ilyen messzire. Ha ezzel néhány leckét tudunk adni számukra, az jó" - hangsúlyozta a berliniek német védője, Sebastian Langkamp. A csapatkapitány norvég Per Skjelbred is leszögezte, kiállnak a rasszizmus ellen.

"Ilyen módon tudjuk kifejezni, hogy mindig küzdünk a hasonló viselkedés ellen, a csapat és a város egyaránt" - emelte ki a csapat elefántcsontparti támadója, Salomon Kalou. Hozzátette, a rasszizmus semmilyen eseményen nem lehet jelen "az NFL-ben vagy a labdarúgásban, semmilyen sportban sem".

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szeptember végén nyilvánosan beszélt arról, hogy az észak-amerikai amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő csapatok tulajdonosainak ki kellene rúgniuk azokat a játékosokat, akik a meccsek előtt, a himnusz alatt letérdelnek.

A térdelés az előző szezonban kezdett elterjedni a NFL-ben. A színes bőrű játékosok egy része így próbálta kifejezni azt a véleményét, hogy az országban erős rasszizmus tapasztalható.


MTI/para