Dáridóztak a dióspatonyiak

2018. május 1. - 19:28 | Régió

Majdnem két évtizede annak, hogy Pőthe Róbert a dióspatonyi Dáridó vendéglő tulajdonosa megszervezte az első halászléfőző versenyt. Idén pedig már 19. alkalommal trombitálták össze a lelkes amatőröket, hogy megmutathassák, melyikük főzi a legfinomabb halászlét.

Dáridóztak a dióspatonyiak
A szerző felvételei

A főzőversenyre évek óta a széles régióból, de még Magyarországról, Komlóról is érkeznek visszatérő versenyzők. Idén is kilenc csapat mérkőzött a legjobb helyezésekért. Ahogy évek óta, a rendezvény ebben az évben is a hagymaaprító versennyel kezdődött, ahol mindenki kipróbálhatta magát, mennyire gyorsan sikerül neki feldarabolnia a szemekbe könnyeket csaló zöldséget. Az érdekes szakácsművészeti mutatvány után kezdetét vette a főzőverseny. Mindenki hozta a saját fűszereit, a titkos hozzávalókat, s mindannyian a saját ízviláguk szerint ízesítették a halászlét.

A tűz mellett álldogálásnak, a sűrű kavargatásnak, illetve a fűszerezésnek meglett az eredménye, melyet délután fél háromkor hirdettek ki. A harmadik legjobb halászlét a dióspatonyi Sanyi és Sanyi csapat főzte, a másodikok a Madi Vadászok lettek, az aranyérmet pedig a Madi Bicsak csapata vihette haza.

(alsa)