December végén dönt a bíróság az Andruskó Zoltánnal kötött vádalkuról

2019. december 3. - 11:07 | Belföld

Kitűzte a nyilvános meghallgatás időpontját a bazini büntetőbíróság, december 30-án dönt az Andruskó Zoltánnal kötött vádalkuról – tájékoztatta a TASR-t Katarína Kudjáková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője.

December végén dönt a bíróság az Andruskó Zoltánnal kötött vádalkuról
Fotó: TASR

Andruskó Zoltánt Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében gyanúsítják, ám információkkal segíti a nyomozást és együttműködik a rendőrséggel.

„Szabó Tamás és társai ügyében december 19-én 9 órakor kerül sor a nyilvános meghallgatásra a Specializált Büntetőbíróság bazini épületében" - mondta a szóvivő. Alena Zsuzsová, Szabó Tamás és Miroslav Marček őrizetben van.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze október 21-én emelt vádat Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Miroslav Marček és Szabó Tamás ellen Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása miatt. Hat bűncselekmény miatt emeltek vádat, ezek közül kettő szándékos emberölés. Andruskó Zoltán vádalkut kötött az ügyésszel.

A vád szerint Marian Kočner 2017 végén, vagy 2018 elején rendelte meg Ján kuciak meggyilkolását Alena Zsuzsovánál. Bosszúból ölette meg, amiért az újságíró megírta, hogy gazdasági bűncselekményeket követett el. A nyomozati irat több mint 25 ezer oldalas, több melléklettel egészítették ki. A vádirat 93 oldalas.

Miroslav Marček és Szabó Tamás ellen a Kuciak-gyilkosság mellett Peter Molnár gútai vállalkozó meggyilkolása miatt is vádat emeltek. Molnárt 2016-ban ölték meg. Miroslav Marčeket, Szabó Tamást és Marian Kočnert tiltott fegyverkezéssel is vádolják.


(TASR/para)