Dékánjelöltet választott a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Kara

2021. március 1. - 18:15 | Kultúra

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának (SJE GIK) Akadémiai Szenátusa március 1-én tartott választásokat a kar dékáni posztjának a betöltésére.

Dékánjelöltet választott a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Kara
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel a kar Akadémiai Szenátusának ülését az egyetem aulájában tartották,az akadémiai közösség további tagjainak fizikai jelenléte nélkül. Az akadémiai közösség tagjai és az érdeklődők a szenátusi ülés nyilvános részét, beleértve a jelölt bemutatkozását, élő közvetítés formájában követhették.

A dékánjelölt Dr. habil. RNDr. Csiba Péter, PhD. a megjelent szenátusi tagok előtt tartotta meg az elképzeléseit bemutató beszédét, amelyben öt, egymással összefonódó kulcsterületet emelt ki. Az akkreditáció kapcsán elmondta, az új vonatkozó szabályozási rendben olyan belső folyamatokat, rendszereket kell bebiztosítaniuk, működtetniük, hogy az eddig akkreditált tanulmányi programjaikat meg tudják tartani. Ehhez szükséges az is, hogy nemzetközileg elismert tudományos munkát végezzenek a kar felelős oktatói. Bár a felsőoktatás jogi keretei folyamatosan változnak, szerinte a karon a belső előírásokat úgy kell kialakítani, hogy azok illeszkedjenek a magasabb szintű jogi normákhoz, viszont kiszámítható, igazságos és működtethető keretet adjanak.

„Hiszek abban, ha összefogunk és mindannyian egy irányba tartunk, sikerül ezeket a harcokat megvívnunk és közösen eredményre is jutunk” – zárta bemutatkozóját Csiba Péter.

A SJE GIK Akadémiai Szenátusa az ezt követő zárt ülésen megválasztotta Dr. habil. RNDr. Csiba Peter, PhD.-t a SJE GIK dékánjelöltjének, és kéri az egyetem rektorát dékánná történő kinevezésére.

(SJE GIK)