Dél-Afrikában elkapták az egyik legkeresettebb szlovák bűnözőt!

2019. május 13. - 12:35 | Belföld

Patrik Šnajdrt 20 év börtönre ítélték idehaza.

Dél-Afrikában elkapták az egyik legkeresettebb szlovák bűnözőt!

A Dél-Afrikai Köztársaságban tartóztatták le még május 2-án Patrik Šnajdrt, akit nemzetközileg köröztek. Šnajdr Miroslav Štvrtecký bandájához tartozott. Štvrtecký egyébként régebben kommandós volt, 2002-ben hagyta ott a rendőrséget és állt át a másik oldalra. 2001-től működtette az alvilági bandáját Senicán, majd a Pozsonyi és Nagyszombati kerület bizonyos részein egészen 2007 szeptemberéig. Főként védelmi pénzt szedtek, és eladósodott vállalkozók tartozásainak behajtásával is foglalkoztak. Bűnszövetkezetben elkövetett zsarolás miatt 24 évre ítélték.

Šnajdr ellen az Interpol pozsonyi irodája adott ki nemzetközi körözvényt bűnszövetkezet létesítése és működtetése, zsarolás és kényszerítés miatt.

A 37 éves bűnöző ellen még 2011-ben adtak ki elfogatóparancsot, mivel már akkor elítélték. Három évvel ezelőtt cseh rendőrségi fejvadászok egy névtelen bejelentés alapján már elfogták, majd átadták őt a szlovák kollégáiknak. Nekik viszont annyi lett volna a feladatuk, hogy egy bíró elé viszik 24 órán belül, aki dönthet a vizsgálati fogságáról. Ehelyett azonban a rendőrök egyből a börtönbe cipelték, és csak 30 órával később jöttek rá a bakira. A bírónak nem volt más választása, minthogy szabadlábra helyezze...

(Nový Čas)