Délre új elnöke lehet a Hídnak, Sólymos László az egyetlen jelölt

2020. május 30. - 10:52 | Belföld

A higiéniai előírásoknak megfelelően védőmaszkban és az előírt távolságot betartva kezdték meg a küldöttek a Híd közgyűlését Füleken, amelynek legfontosabb feladata a párt új elnökének és elnökségének megválasztása, miután az elnökség lemondott a parlamenti választáson elszenvedett vereség miatt.

Délre új elnöke lehet a Hídnak, Sólymos László az egyetlen jelölt
Fotó: Lajos P. János - További képekért kattints!

Az egyetlen jelölt Sólymos László, a párt korábbi alelnöke, volt környezetvédelmi miniszter. Bugár Béla korábbi pártelnök nem indul a választáson, nem vállal semmilyen pártfunkciót, de a közgyűlés előtt kijelentette, hogy támogatni fogja az új vezetést.

A közgyűlés a program szerint már délelőtt megválaszthatja az új elnököt, mert a közgyűlés bizottságainak megválasztása után ez az első pont. Az elnökség tagjaira az elnök tesz javaslatot.

Sólymos László elnökjelölt szeretné, ha a pártot egy új csapat irányítaná. „Erősebb képviseletet szeretnénk biztosítani a régióknak, és ez meglátszana a párt vezetésén is” - mondta a Paraméternek Sólymos .

Korábban már elmondta, hogy négy alelnökkel számol: Agócs Attilával, Pataky Károllyal, Tóth Mariánnal és Michal Goriščák. A Paraméter információi szerint elnökség tagja lehet még Ravasz Ábel, Rigó Konrád, Sárközy Irén és Peter Krajňák.

A teremben mindenki külön asztalnál ül, betartva a megfelelő távolságot. Kötelező a védőmaszk, és a közgyűlésre való megérkezéskor mindenkinek megmérték a testhőmérsékletét.

-lpj-

Címkék: Híd-Most, közgyűlés