Denzel Washington új krimije vonzotta moziba az amerikai nézőket

2021. február 1. - 10:42 | Kultúra

A Denzel Washington és Rami Malek főszereplésével forgatott Ördög a részletekben című sorozatgyilkosos krimi vonzotta a legtöbb nézőt a hétvégén a koronavírus-járvány ellenére is nyitva tartó észak-amerikai mozikba.

Denzel Washington új krimije vonzotta moziba az amerikai nézőket
Fotó: YouTube -Screenshot

A John Lee Hancock rendezésében készült Warner Bros. produkciót 2071 vásznon kezdték vetíteni a hétvégén, és mintegy 4,8 millió dolláros jegybevételt ért el.

Az Ördög a részletekben az egyike annak a 17 Warner Bros. filmnek, amelyet a stúdió egyidejűleg forgalmaz a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán. Az HBO Max nem közölt pontos adatot a film nézettségéről, de azt kiemelte, hogy pillanatok alatt toplistája élére került.

A Wonder Woman 1984 sikere után az Ördög a részletekben nézettsége is azt jelzi, hogy "a közönség éhes a jó színvonalú játékfilmekre" - idézte a Variety.com Andy Forssellt, a streamingszolgáltató vezetőjét.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista első helyezettjének bevétele a pandémia alatt kiugróan jónak számít. A box-office-elemzők előrejelzése szerint a mozis ágazat 2022-re tér vissza a koronavírus-járvány előtt megszokott kerékvágásba.

A toplista második helyezettje a Croodék: Egy új világ című animációs film lett 1,84 millió dolláros jegyeladással. A tizedik hete játszott produkció globális bevétele már 144 millió dollár fölött jár.

A harmadik helyet a Wonder Woman 1984 kapta 1,3 millió dollár jegybevétellel. A szuperhősfilm, amelyet az HBO Maxon is láthatnak az amerikai előfizetők, eddig világszerte 152 millió dollárt keresett a mozikban.

Liam Neeson akcióthrillere, a The Marksman a negyedik helyet szerezte meg 1,25 millió dollárral, az ötödik pedig a Sony filmje, a Monster Hunter - Szörnybirodalom lett 740 ezer dolláros jegyeladással.

A független filmek közül a hétvégén debütáló romantikus dráma, a Supernova teljesített a legjobban: 330 moziban 98 ezer dollárért váltottak rá jegyet a nézők. A Harry Mcqueen rendezésében készült alkotásban Stanley Tucci és Colin Firth látható, hosszú ideje együtt élő párt játszanak, akiknek egyikük kezdődő demenciájával kell megküzdeniük.

(MTI)

Címkék: mozifilm