A derűsebb hétkezdet után arcunkra fagy a mosoly

2023. január 23. - 15:54 | Régió

A hétvégi havazás után ezen a héten kissé eltérő időjárás vár ránk – számolt be róla a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

A derűsebb hétkezdet után arcunkra fagy a mosoly
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A hét elején még jelentősen fagypont felett lesz a nappali hőmérséklet, a második felében viszont alapos lehűlés várható. Hétfőre 6 és 12 Celsius-fok közötti nappali maximumokat jósoltak a meteorológusok, az ország túlnyomó részén pedig derűs az égbolt.

Kedden is hasonlóan derűs időre van kilátás, a nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, a délutáni órákban viszont megnövekedhet a felhőzet.

Szerdán kelet felől hideg levegő éri el az ország területét, és ugyan újfent derűs időre van kilátás, a nappali átlaghőmérséklet már csak 2 és 7 Celsius-fok között alakul. Másnap borús idő várható, elszórtan havazás, illetve havas eső is előfordulhat. Tovább tart majd a lehűlés, a nappali maximum -1 és +4 fok között alakul.

Pénteken is marad a borús idő, havazásra, hózáporokra főként északon lehet számítani. Az alacsonyabban fekvő területeken havas eső is előfordulhat. -1 és +4 fok közötti nappali hőmérséklet várható.

Szombaton sem láthatunk majd túl sok napfényt, -3 és +3 Celsius-fok közötti hőmérsékletre van kilátás, és ugyancsak ilyen idő várható a hét utolsó napján is.


(SHMÚ)