Diákok, figyelem! A távoktatás alatt is érdemes gyűjteni a papírt, jutalom jár érte!

2021. január 28. - 10:34 | Régió

Az aktuális járványhelyzet miatt az iskolák kénytelenek voltak bezárni kapuikat, ezáltal pedig az újrahasznosításra szánt papírt többfelé nehézkes eljuttatni a megfelelő helyre. A dunaszerdahelyi Lidlvel szemben azonban kialakítottak egy gyűjtőpontot, ahol ráadásul jutalom is jár a leadott papírért.

Diákok, figyelem! A távoktatás alatt is érdemes gyűjteni a papírt, jutalom jár érte!
Illusztráció: pixabay.com

A papírgyűjtés eddig is népszerű volt a diákok körében, a kialakult helyzet azonban most nem teszi lehetővé, hogy azt az iskolák területére vigyék.

Erre kínál megoldást a diákoknak és a szülőknek a Darec s.r.o., amely papír-gyűjtőpontot helyezett el a dunaszerdahelyi, Vajanský utcai Lidlvel szemben.

„Eddig évente kétszer szerveztünk papírgyűjtést az iskolákban, most azonban erre nincs lehetőségünk. Éppen ezért szeretnénk megszólítani a diákokat és a szüleiket, hogy továbbra is gyűjtsék a papírt. Ezúttal a jutalmat nem az iskolák, hanem egyenesen a gyerekek kapják, akik elhozzák a papírt a gyűjtőpontra” – nyilatkozta a vállalat igazgatója, Derzsi Lóránt.

A diákoknak különösen megéri gyűjteniük a papírt, a nagyszülők, rokonok és ismerősök összefogása által ugyanis akár több tíz eurónyi zsebpénzt is kereshetnek, a leadott papír mennyiségétől függően.

„100 kilogramm papírért 5 euró jár, de nagyobb mennyiség leadása esetén akár ennél is többet kaphatnak érte” – tette hozzá az igazgató.

Gyűjtik az újságokat, a szórólapokat, a papír csomagolóanyagokat és a kartondobozokat is.

A gyűjtőpont hétköznapokon 8 és 16 óra között áll az érdeklődők rendelkezésére.

Bővebb információval a Darec s.r.o. igazgatója, Derzsi Lóránt szolgál a 0917 431 314-es telefonszámon.


(PR-cikk)