Diákok tüntettek az SNS székháza előtt Danko szigorlati munkáját követelve!

2018. október 17. - 19:41 | Belföld

"Amilyen százados, olyan jogdoktor" - ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel demonstráltak szerdán délután az SNS Šafárik téri székháza előtt mintegy százan.

Diákok tüntettek az SNS székháza előtt Danko szigorlati munkáját követelve!
Fotó: SITA

A megmozdulást a Nekünk nem mindegy (Nie je nám to jedno) nevű kezdeményezés szervezte, és azt követelték, hogy Andrej Danko, az SNS és a parlament elnöke hozza nyilvánosságra szigorlati munkáját. Ez a kisebb tüntetés egy támogató rendezvénye volt annak a nagyobb demonstrációnak, amely ma este Besztercebányán valósul meg - itt, a Bél Mátyás Egyetemen őrzik azt a bizonyos vitatott szakdolgozatot.

A kezdeményezés képviselői szerint Danko immár hetek óta visszautasítja, hogy megmutassa a nyilvánosságnak szigorlati munkáját, mely alapján az általa használt JUDr. titulust megszerezte.

"Léteznek ugyanakkor feljegyzések ugyanilyen című és hasonló oldalszámú munkákról. Éppen ezért követeljük, hogy a szakdolgozatát tegye elérhetővé a médián keresztül mindenki számára. Mi nem szégyelljük a saját dolgozatainkat, amennyiben viszont neki nincs elég bátorsága, hogy dicsekedjen a sajátjával, és ezzel eloszlassa a plagizálás és egyebek gyanúját, nem tarthat igényt a második legfőbb közjogi méltóságunk pozíciójára"

- közölték a szervezők, Juliána Horváthová és Martin Kotovský.

Kapcsolódó cikk:
Eltűnt a doktori értekezés, melynek ugyanaz volt a címe, mint Danko munkájának!

(TASR)

Címkék: Andrej Danko