Diákok voltak a benzinkút fegyveres rablói, az újvári zsaruk lecsaptak rájuk

Három napja, pénteken számolt be a rendőrség egy nagysurányi (Érsekújvári járás) benzinkút fegyveres kirablásáról. Hétfőn délelőtt a hatóságok már a közösségi oldalukon osztották meg az örömhírt, hogy az újvári zsaruk már az elkövetés másnapján, azaz szombaton lecsaptak a tettesekre.

Diákok voltak a benzinkút fegyveres rablói, az újvári zsaruk lecsaptak rájuk
Facebook

Kiderült, a pisztollyal hadonászó rablóbanda egyik tagja 17 a másik 18 éves, mindketten diákok. Az ügy felgöngyölítését az is segítette, hogy az esetről készült felvételt a rendőrség felrakta a Facebook-oldalára.

Pénteken hajnalban történt az eset, amikor a bagysurányi kútra egy pisztollyal hadonászó, elmaszkírozott arcú illető lépett be, és az elárusítónőtől a pénzen kívül cigarettát is követelt. A megrémült alkalmazott 655 eurót nyújtott át a fegyveres férfinak.

A rendőrök a rabolt pénz és cigaretta egy részét megtalálták és lefoglalták. A kihallgatások során kiderült, hogy az elkövetők valószínűleg egy műanyag játék pisztolyt használtak a rabláshoz.

A bűnügyi rendőrség nyomozója a két nagysurányi diák ellen rablás ügyében indított eljárást, és indítványozta előzetes letartóztatásukat.

Polícia Slovenskej republiky/tasr