Diákokat fenyegettek meg ősszel Dunaszerdahelyen, de a rendőrségnek még most sincs gyanúsítottja

2023. január 25. - 14:34 | Régió

Október végén írtunk arról, hogy a dunaszerdahelyi Smetana ligeti alapiskolánál az egyik diák édesapja halálosan megfenyegette iskolatársait az iskolánál. A rendőrséghez feljelentés érkezett az ügyben, de pillanatnyilag úgy tűnik, semmilyen komoly előrelépés nem történt.

Diákokat fenyegettek meg ősszel Dunaszerdahelyen, de a rendőrségnek még most sincs gyanúsítottja
Archív felvétel

Portálunk több szülőtől is úgy értesült akkor, hogy a férfi azt követően kezdett fenyegetőzni, hogy a diákok egymással szemben vádaskodtak. Ennek részletei portálunk előtt ne világosak, találgatásokba nem szeretnénk bocsátkozni.

Az iskola vezetése, valamint a rendőrség is a folyamatban lévő ügyre, illetve tekintettel arra, hogy az gyerekeket érint, részleteket nem árult el, azt ugyanakkor sikerült megtudtunk, hogy Monika Benkovská igazgatónő ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ő a közösségi média egyik iskolai zárt csoportjában, a rendőrség megkeresésünkre biztosított afelől mindenkit, hogy a diákok biztonságáról gondoskodnak. Az iskolánál a következő napokban rendőrök is járőröztek.

Most ismét érdeklődtünk a rendőrségnél, hogy áll a nyomozás, de Mária Linkešová megyei rendőrszóvivőtől csak annyit sikerült megtudnunk, hogy tulajdonképpen sehogy.

"A dunaszerdahelyi rendőrség továbbra is nyomozást folytat az ügyben, mindezidáig nem történt konkrét gyanúsítás" - húzta alá.

A szóvivő ugyanakkor biztosított afelől, objektív okai vannak annak, hogy a rendőrség nem fedi fel a nyilvánosság előtt konkrét műveleteit, céljuk viszont, hogy rendesen felderítsék az ügyet, és megtegyék a szükséges lépéseket, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő.

(parameter)