Diákvállalkozók versenyeztek a nagymegyeri kereskedelmin

2018. április 12. - 20:47 | Régió

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Légy Te a legsikeresebb diákvállalkozó! elnevezésű verseny. 

Diákvállalkozók versenyeztek a nagymegyeri kereskedelmin
Fotók: a szerző

A versenyt a régió magyar tanítási nyelvű szakközépiskolái részére hirdették meg, melyre hat négytagú csapat jelentkezett. A csapatokat háromtagú, szakavatott, sikeres vállalkozókból álló zsűri értékelte. A zsűri munkáját Bartalos Tímea vezette, Rényi Zoltán és Ferenczi Attila hathatós segítségével.

A csapatok a következő iskolákból érkeztek: a Bátorkeszii Magán Szakközépiskolából, BaKelit fantázianéven, a Trump Tower a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumból, a KürtiKornisok a Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolából, a NeratosPipik – a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolából, az Agymenők a Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola Nagymegyeri kihelyezett részlegéből, a Fantastic 4 diákjai pedig a hazai csapat képviseletében voltak jelen. A nagymegyeri csapatot Tilajcsík Dóra, Nagy Rita, Turczi Dorottya és Pöthe Dóra alkotta.

Ebben az évben a Fantastic 4 csapat tagjai bizonyultak a legsikeresebb diákvállalkozóknak. A 2. helyet az Agymenők csapata, a 3. helyezést a BaKelit csapat tagjai szerezték meg.

„Egyik versenyszám sem volt egyszerű, sorról-sorra különböző kihívásokkal szembesültünk. Mindezek ellenére igyekeztünk ügyesen és viccesen megoldani az elénk állított akadályokat. Ez a verseny nem a lexikális tudásra épült, hanem inkább arra, hogy mennyire vagyunk kreatívak és spontánok, valamint, hogy milyen kommunikációs készséggel rendelkezünk. Ezek a feladatok tulajdonképpen a való élet különböző kihívásait mutatták be, ezáltal megtapasztaltuk, hogy a későbbiekben mi is vár ránk a nagybetűs életben. Igazán büszkék vagyunk, hogy sikeresen képviselhettük iskolánkat, a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiát! Köszönjük!” – így vélekedett Dóra a versenyről.

(Kiss Ingrid, közgazdász-tanár és Tilajcsík Dóra, IV. C)