Díjazott gyerekrajzokból nyílik kiállítás a Brämer-kúriában

2021. szeptember 22. - 09:41 | Kultúra

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők az idei tanévben is meghirdették a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát. 

Díjazott gyerekrajzokból nyílik kiállítás a Brämer-kúriában
Fotó: Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma - Facebook

A meghosszabbított határidőig összesen 798 alkotás érkezett 75 intézményből 139 felkészítőpedagógus 751 tanítványától. Közülük a szakmai zsűri 54 alkotást jelölt meg díjazott műként és további 60 alkotást kiállításra javasolt.

A zsűri tagjai voltak: Farkas Veronika, a Limes Galériaigazgatója, Novák Ágota komáromi művésztanár, textilművész, Szabó Csekei Tímeaművészettörténész a komáromi Duna Menti Múzeum képviseletében. A legjobbnak ítélt alkotásokból készült kiállítás szeptember 24-én 15.00 órakor nyílik a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában, a pozsonyi Brämer-kúriában. Az ünnepélyes megnyitón kerül sor a díjátadásra, amelyen az alkotások beküldői és felkészítő tanáraik vesznek részt.

Beszédet mond Fekete Irén a SZMPSZ elnöke, valamint Jarábik Gabriella a SzNM – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatónője.

A kiállítás október 17-ig látogatható. Az alkotásokat az iskoláknak is lehetőségük lesz kiállítani saját intézményükben, amire előzetes egyeztetés után nyílik lehetőség.

(la)