Diósförgepatonyban harminchetedszer zajlik a Barátság futóverseny

2018. április 20. - 16:38 | Sport

Diósförgepatonyban szombaton immár harminchetedik alkalommal rendezik az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetését, a Barátság névre keresztelt tíz kilométeres országúti futóversenyt.

Diósförgepatonyban harminchetedszer zajlik a Barátság futóverseny

A községi hivatal égisze alatt zajló rendezvényt társszervezőként a helybeli mezőgazdasági szövetkezet, a DSC sportklub, valamint a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov támogatja. A versenykiírásban ezúttal változásokat tapasztaltunk. A futók idén már rajtdíjat (5 euró) fizetnek, mely napjainkban a hasonló nívójú rendezvények velejárója. A szervezők pedig arra koncentrálnak, hogy a chipes időméréstől kezdve a díjazásig, a vendéglátásig minden résztvevő megtalálja a számítását. Egyébként ezúttal először jutalmazzák emlékéremmel a célbafutókat A közös rajtra délután egy órakor a diósförgepatonyi futballpálya előtt kerül sor, onnan a versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba.

Nevezni a verseny napján 11 órától a DSC sporttelepén lehet, ahol öltözők állnak a futók rendelkezésére. Ami pedig a dٌíjazást illeti, a szervezők a legjobb női és férfi versenyzőt, a legeredményesebb diósförgepatonyi futókat, a megmérettetés legifjabb és legidősebb résztvevőjét serleggel jutalmazzák. .A rendezvényt délelőtt 9.30-tól a hagyományoknak megfelelően a diósförgepatonyi óvodások, alapiskolások sportágnépszerűsítő futása színesíti.

Az eredményhirdetésre, a gulyáspartira a tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is a helybeli futballpályán kerül sor.

(ái)