Diósförgepatonyban szombaton harminchatodszor rendezik a Barátság futóversenyt

Diósförgepatonyban szombaton, április 22-én immár harminchatodik alkalommal rendezik az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetését, a Barátság névre keresztelt tíz kilométeres országúti futóversenyt. 

Diósförgepatonyban szombaton harminchatodszor rendezik a Barátság futóversenyt

A községi hivatal égisze alatt zajló rendezvényt társszervezőként a helybeli mezőgazdasági szövetkezet, a DSC sportklub, valamint a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov támogatja. A közös rajtra délután egy órakor a dióspatonyi futballpálya előtt kerül sor, onnan a versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba. Nevezni a verseny napján 11 órától a DSC sporttelepén lehet, ahol öltözők állnak a futók rendelkezésére. Ami a dٌíjazást illeti, a szervezők a tizenhárom versenykategória első három helyezettjét éremmel, a legeredményesebb dióspatonyi futókat pedig különdíjjal jutalmazzák, .

A rendezvényt délelőtt 9.30-tól a hagyományoknak megfelelően a diósförgepatonyi óvodások, alapiskolások sportágnépszerűsítő futása színesíti. A patinás atlétikai rendezvény történetében nóvumnak számít, hogy első alkalommal lesz chipes időmérés.

ái