Diósförgepatonyi székhelyű cég nyerte a dunaszerdahelyi buszokra kiírt pályázatot

2023. március 27. - 14:43 | Régió

A Dunaszerdahely által kiírt, elektromos tömegközlekedési autóbuszokra vonatkozó pályázatot a diósförgepatonyi székhelyű Mobility & Innovation Production, s.r.o. nyerte.

Diósförgepatonyi székhelyű cég nyerte a dunaszerdahelyi buszokra kiírt pályázatot
Fotó: Paraméter - archív

A projektre ketten pályáztak. A közbeszerzési pályázat részleteit tartalmazó dokumentum szerint közel 150 ezer euróval, összesen 762 492 euróra sikerült csökkenteni a két jármű beszerzésének összegét áfa nélkül.

A buszvásárlásról tavaly szeptemberben döntöttek a városi képviselő-testület tagjai, és egyúttal arról is határoztak, hogy az elektromos buszok bevezetésével minden utas számára ingyenessé válik a városi tömegközlekedés. A vásárlást nagyrészt EU-s támogatásból valósítják meg.

A városháza az e-buszok bevezetésével párhuzamosan új járatokkal is bővíti a menetrendet és növeli a csatlakozási gyakoriságot is. A cél az, hogy a városon áthaladó személygépkocsik száma csökkenjen és a forgalom gördülékenyebbé váljon. Az elektromos buszokat a sportcsarnok mögötti trafóállomáson töltik majd éjszakai árammal.

Az elektromos buszokra való átállást követően már nem állítanak ki jegyet a városi buszokra.

A projekt kapcsán a Denník E felhívta a figyelmet, hogy a Slovakiaring címe alatt bejegyzett Mobility & Innovation Production, s.r.o. nevű cég Rudolf Hrubýhoz és Pavel Čulíkhoz köthető. Előbbi az Eset és a versenypálya társtulajdonosa, utóbbi szintén a Slovakiaring tulajdonjogával rendelkezik. Amíg a versenypálya Zoroslav Kollár ismert csődügyvéd és multimilliomos vállalkozó érdekeltségébe tartozott, addig Čulík a Slovakiaring igazgatója volt.

A másik ajánlat a SOR Libchavy nevű cégtől érkezett, amely a cseh milliárdos Daniel Křetínský és Roman Korbačka csoportjához tartozik.

A város áfával együtt közel 915 ezer eurót fizet a két autóbuszért. A SOR Libchavy a lap szerint alacsonyabb árat ajánlott – 828 ezer eurót –, a pályázat értékelésekor viszont kevesebb pontot kapott az áramfogyasztás, valamint amiatt a változó miatt, amely az úttest terhelését határozza meg a szállított utasok arányában.


(TASR/Denník E)