A diósförgepatonyiak idén is megrendezik a Barátság futóversenyt

2020. március 21. - 12:03 | Sport

A sportot (is) két vállra fektette koronavírus. A járvány miatt leállt a sportélet, veszélybe kerültek, elmaradnak a tervezett sportrendezvények. 

A diósförgepatonyiak idén is megrendezik a Barátság futóversenyt

Idén immár harminckilencedik felvonásához érkezett Szlovákia egyik legpatinásabb futóversenye, a diósförgepatonyi Barátság futóverseny. A külföldön is jegyzett 10 kilométeres országúti futóversenyt hagyományosan április harmadik szombatján rendezik. A rendezvény idén április 18-án szerepel a szlovákiai futónaptárban. Kevesebb mint egy hónappal a tervezett rajt előtt arra a kérdésre kerestük a választ, mennyi az esélye annak, hogy a tervezett napon eldördül a rajtpisztoly a csallóközi településen.

„Annak ellenére, hogy gőzerővel azon dolgozunk, hogy szájmaszkokkal lássuk el községünk lakosait, közelgő versenyünkre is gondolunk. Természetesen már korábban elkezdtük a szervezést, kidolgoztuk, sok futóhoz eljuttattuk a versenykiírást. Időközben már előnevezések is érkeztek. Nem halasztottuk későbbi időpontra, de azt sem fontolgatjuk, hogy idén lefújjuk a rendezvényt. Ezzel ugyanis megszakadna a párját ritkító sorozat. Jövőre jubilálni szeretnénk” – nyilatkozta a Paraméternek Koczó Vince, Diósförgepatony alpolgármestere, a verseny szervezőbizottságának elnöke.

Mi lehet a megoldás?

„Amennyiben a járványügyi helyzet miatt nem rendezhetnénk meg a viadalt az eredetileg tervezett időpontban községünkben, akkor a futókat, kocogókat arra kérnénk, hogy a verseny napján, április 18-án egyénileg, lakhelyükön teljesítsék az előírt távot. Ezzel jelképesen folytatódna a Barátság futóverseny parádés szériája. Jövőre pedig ismét találkoznánk nálunk a negyvenedik évfolyamon” – ecsetelte a diósförgepatonyiak elképzelését Koczó Vince.

ái