Djokovic ötödször döntős Wimbledonban

2019. július 12. - 20:14 | Sport

Férfi egyesben elsőként Novak Djokovic jutott döntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon.

Djokovic ötödször döntős Wimbledonban
Fotó: TASR/AP

A péntek délutáni elődöntő első szettjében a világranglista-vezető szerb sokkal hatékonyabban adogatott, és a szervafogadásai is pontosabbak voltak, így 37 perc alatt magabiztosan szerzett vezetést. A második felvonásban a 23. kiemelt Bautista Agut mindkét játékelemben javult, 1:1 után elvette Djokovic adogatását, és előnyét a 47 perces szett végéig megőrizte.

A 43 percig tartó harmadik játszmában Djokovic 3:2-nél "rabolta el" riválisa adogatását, aki 5:2-nél megint elveszítette szervajátékát, és a szerb címvédő összesítésben elhúzott 2:1-re. A negyedik szettben 1:1-nél a spanyol elbukta adogatását, és a négyszeres wimbledoni bajnok Djokovic innen már nem adott esélyt ellenfelének: 2 óra 50 perc alatt a fináléba jutott, ahol a két korábbi világelső, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer összecsapásának győztese vár rá.

Djokovic és Bautista Agut 11. alkalommal találkozott egymással, a szerb játékos három vereség mellett nyolcadszor győzött. A vasárnapi lesz a 25. döntője Grand Slam-tornán, Wimbledonban pedig az ötödik, és eddig mind a négyet megnyerte.

Eredmény, férfiak, elődöntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Bautista Agut (spanyol, 23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2

később: Nadal (spanyol, 3.)-Federer (svájci, 2.) 17.20

(MTI)