Dob egy hátast, ha megtudja, mennyi milliomos él Szlovákiában!

2023. február 19. - 18:28 | Belföld

A magas infláció, az energiaválság és az orosz-ukrán háború jelentős hatással volt az utóbbi időben a pénztárcánkra. A legtöbb háztartás kénytelen volt meghúzni a szíjat, és bizony a piacok ingadozása miatt a milliomosok is elbukták vagyonuk egy részét.

Dob egy hátast, ha megtudja, mennyi milliomos él Szlovákiában!
Fotó: Pixabay - illusztráció

Maroš Ovčarik, a Partners group pénzügyi tanácsadója a Joj Televíziónak elmondta, a 2022-es év a valaha volt egyik legrosszabb volt a pénzügyi piacon.

Válság ide vagy oda, a szlovákiai milliomosok száma nem csökkent az utóbbi hónapokban, bár tény, hogy maga a meggazdagodási folyamat jelentősen lassult.

“A dollármilliomosok száma évről évre nő” – mondta Anna Macaláková, a J&T bank szlovákiai igazgatója. “

„Néhány éven belül Szlovákiában a dollármilliomosok száma megközelíti a 20 ezret” – jelentette ki Stanislav Pánis gazdasági elemző.

Az elmúlt hónapokban azonban a tőzsdék zuhanása miatt nem lehettek elégedettek a gazdagok sem, a magas infláció mindenkit megviselt. "Az egyetlen észszerű módja annak, hogy megvédje megtakarításait, és hosszú távon fenntartsa azokat, a diverzifikáció. Ez azt jelenti, hogy a pénzt több befektetésre kell felosztani" - javasolja Ovčarik.


(noviny.sk)