Dobogós helyezésekkel tértek haza a Seishin Karate Klub karatékái az idei utolsó versenyről

2019. december 10. - 08:06 | Sport

A Várpalotán megrendezett versenyen több mint 190 versenyző 20 klubból és három országból (Magyarország, Szlovákia,Horvátország) vett részt. A Seishin Karate Klubot hét versenyző képviselte, a csapatot Hupián Kristína és Cserepes Zoltán kísérte el.

Dobogós helyezésekkel tértek haza a Seishin Karate Klub karatékái az idei utolsó versenyről
Fotók: Seishin Karate Club (További képekért kattints!)

Elsőnek a pontozásos rendszerben Zezula Filip (Ekecs) lépett tatamira, aki az első küzdelmét 6:0-ra nyerte meg. A másodikban egy ponttal alul maradt, így végül második helyen végzett.

A lányok közül elsőnek Senkulič Dézi (Keszegfalva) bunyózott. Mindkét mérkőzését toronymagasan nyerte nagyon szép fejrúgásokkal, ezért a dobogó felső fokára álhatott.

Molnár Dominik (Keszegfalva) első küzdelmében sajnos kikapott, de a másik bunyóját egy gyönyörű cseles fejrúgással nyerte meg. Bognár Krisztián (Keszegfalva) a gyerekek egyik legnehezebb csoportjába került, ahol mindenki sokkal nehezebb volt tőle, de nagyon szépen helytállt és a második bunyóban győzni is tudott.

A klub többi versenyzője már EKO-szabályrendszerben indult, ami folyamatos másfél perces küzdelmet jelent. Fiúknál Rakus Ján (Keszegfalva) első mérkőzésén egy gyors fejrúgással lepte meg ellenfelét, aki szintúgy fejbe rúgta, és Ján a hosszabbításban sajnos ki is kapott tőle. Második küzdelmét két gyors fejrúgással nyerte meg.

Vígh Lara (Ekecs) egy erős mezőnyben küzdött: első mérkőzését bíróival vesztette el. A csapatból utolsónak Oláh Lilla (Ekecs) küzdött. Első küzdelemben alulmaradt egy magasabb övfokozatú lánnyal szemben, de a másodikban már győzni tudott fejrúgással.

A verseny után következett a jól megérdemelt csapatépítő vacsora. A klub vezetője, Markovics János köszönetet mondott az edzőknek és a szülőknek a támogatásért, és egyúttal mindenkinek szívből gratulál.

Eredmények: 1.helyezett: Senkulič Dézi (Keszegfalva), 2.helyezett: Zezula Filip (Ekecs), 3.helyezettek: Molnár Dominik (Keszegfalva), Bognár Krisztián (Keszegfalva), Rakus Ján (Keszegfalva), Vígh Lara (Ekecs), Oláh Lilla (Ekecs)


(para)