A doborgazi Bénes László debütált a Mönchengladbach A-csapatában!

2017. február 9. - 09:57 | Sport

A doborgazi származású tehetséges focista, Bénes László a nyáron ötéves szerződést írt alá a Bundesligában szereplő Mönchengladbach csapatával.

A doborgazi Bénes László debütált a Mönchengladbach A-csapatában!
Fotó: Facebook

Bénes átigazolása óta kedden először lépett pályára tétmeccsen a Möchengladbach színeiben. A fiatal tehetség az utolsó tíz percben kapott lehetőséget a Greutheru Fürth elleni kupamérkőzésen. Bénes csapata 2:0-ra legyőzte a második ligás csapatot, ezzel pedig továbbjutott a német kupa negyeddöntőjébe.

Bénes László az elmúlt idényben még a Zsolna együttesét erősítette, nyáron azonban végérvényesen lezárult az átigazolása a tavalyi német bajnokság negyedik helyezettjéhez, a Mönchengladbach együtteséhez, amellyel ötéves szerződést írt alá.

A 18 éves középpályás a szlovákiai futball nagy tehetségei közé tartozik. Győrből érkezett Zsolnára, ahol másfél évet focizott, 42 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

A sárga-zöldeknél játéktudásban és taktikailag is jelentősen előrelépett, éppen ezért a zsolnai klub értékelése szerint "a világ egyik legerősebb labdarúgó bajnokságába történő átigazolása jelentős eseménynek számít nemcsak a csapat, de a Fortuna Liga és a szlovák futball életében is".

"Lászlót nagyon ígéretes játékosnak tartjuk. Bízunk benne, hogy a fejlődésének következő szakaszát velünk élheti meg" - közölte korábban a Twitterén a német klub sportigazgatója, Max Eberl.


TASR/para