Doktor Halál - Így (is) hívják vasárnaptól Robert Ficót!

2021. október 18. - 09:04 | Belföld

A koalíció számos képviselője is bírálta Robert Fico Smer-elnököt a vasárnapi rimaszombati tüntetést követően, melyen több ezren gyűltek össze.

Doktor Halál - Így (is) hívják vasárnaptól Robert Ficót!
Robert Fico és társai Rimaszombatban (Fotó: TASR)

A bírálók között volt többek között a Za ľudí párt elnöke, Veronika Remišová, továbbá Juraj Krúpa és Andrej Stančík OĽaNO-képviselők.

"Amikor a túléléséről van szó, nem átall gyűlöletet terjeszteni és veszélybe sodorni még a saját választóit sem" - jegyezte meg Remišová, hozzátéve, hogy tömegrendezvényre invitálja őket maszk nélkül. Figyelmeztetett arra is, hogy a Smer két exkormányfője, Fico és a Hlas-SD-t megalapító Peter Pellegrini mindent megtesz, hogy Szlovákiában rosszul végződjön a járvány harmadik hulláma.

"A világon sehol nem árt annyit a saját országának két volt miniszterelnök, mint itt Fico és Pellegrini. Semmi konstruktívat nem tudnak csinálni, csak zűrzavart, viszályt és gyűlöletet kelteni" - emelte ki. Leszögezte, nem szabad, hogy olyan politikusok térjenek vissza a hatalomhoz, akik számára semmi nem számít, csak saját maguk.

Stančík volt az, aki egyenesen "Doktor Halálnak" nevezte Ficót, mivel vígan agyonfertőzi Rimaszombatot, saját választóit sodorja veszélybe, miután megtorpedózta az oltásokat. Emlékeztetett arra, hogy Fico, aki "12 évnyi kormányzása alatt szétlopta az országot, és olyan karórát hord, amit egy átlagpolgár az éves fizetéséből sem engedhet meg magának", most a szegénység ellen tüntet. Hozzáteszi, hogy mindeközben az ő kormányzása alatt csak a "mi embereink" gazdagodtak. Úgy látja, Fico célkitűzése a hatalomhoz való visszatérés, hogy mielőbb felmenthessék a "haverjait".

(Čas.sk)