Doležal elkészítette a közúti projektek fontossági sorrendjét, az R7-es nincs az első harmadban; a Híd szerint ez alapján a déli régió nem fontos a kormánynak

2020. szeptember 16. - 19:37 | Belföld

A kormány szerdán elfogadta az ország közútfejlesztési tervét, amely a következő 10 évben meghatározza majd az útépítés menetét. A 101 projektet listázó tervből az látszik, amit Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter a Paraméternek adott interjújában is elmondott: a legfőbb prioritás a D1-es é s a D3-as. Az elsőrendű utak felújítására csaknem 2 milliárd eurót szán a kormány, amiből 1323 km út újulhat meg. Az ország déli régiójából csak kevés projekt került az első ötvenbe, a legjobb helyen álló csallóközi projekt a 63-as út Hegyéte-Albár közti szakaszának átépítése, amely a 18. Azt azonban még mindig nem tudjuk, hogy az egyes szakaszok építése mikor kezdődhet.

Doležal elkészítette a közúti projektek fontossági sorrendjét, az R7-es nincs az első harmadban; a Híd szerint ez alapján a déli régió nem fontos a kormánynak
Fotó: TASR

A prioritási listát meglepő módon egy dél-szlovákiai projekt, a lévai elkerülő út vezeti, de ez egy viszonylag kis költségvetésű projekt– a dokumentum szerint a 4 kilométeres, kétsávos szakasz mindössze 14,6 millió euróba kerül. Ennél a 16. helyen szereplő ipolysági elkerülő út 5 km-es szakasza is jóval drágább, 62,4 millióba kerül majd,

a már említett Hegyéte-Albár közti, 2,8 km-es szakasz pedig 23,7 millió euróba kerül.

Az első húszban azonban ezeken kívül csak még két 100 millió euró alatti projektet találunk. A legnagyobb tétel az országot észak-déli irányban átszelő autópálya lenne, az ehhez szükséges 150 km négysávos út 2 milliárd eurós költséget jelent. Ez a szakasz azonban gyakorlatilag előkészítetlen, tippelni sem lehet, hogy mikor kezdődhet el az építése.

Prioritás a D3-as és a D1-es

A listából az látszik, hogy a D1-es Pozsony-Kassa és az ukrán határig vezető szakasza, valamint a D3-as a prioritás. Ezt mondta a Paraméternek adott interjújában Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter is. „A D3-as és a D1-es a legfőbb prioritás. Ott hatalmas a forgalom intenzitása, Kiszucát elhanyagoltuk az utóbbi időben” - jelentette ki Dolezal. Ennek megfelelően az első 20-ban 3 projekt is a D3-ast fejleszti, összesen több mint 630 millió euróért.

A D1-es fejlesztése ennél is többe kerül, az első 20-ban 5 projekttel szerepel, több mint 2,4 milliárd euróért. Igaz, ebből 1,2 milliárdot a Turany-Hubová közti több mint 11 km-es alagút visz el, és 300 millióba kerül a pálya Szenc és Nagyszombat közti szakaszának 6-sávosra való bővítése.

Fotó: Barak Dávid

Az R7-es csak Albárig lesz néygsávos, ha lesz

Az R7-es fejlesztése is lelassul, a legjobb pozícióban – a 38. helyen – az Ollétejed-Albár közti szakasz áll, ez a 8,6 km hosszú szakasz az előzetes számítások szerint csaknem 160 millió euróba kerülhet. Az Egyházgelle-Ollétejed közti szakasz azonban csak a 76. vagyis az még megmodnani sem lehet, hogy mikor lehet majd Albártól Pozsonyig négysávos úton közlekedni.

Az R7-es a most elfogadott dokumentum alapján csak Albárig lesz négysávos, az Albár-Érsekújvár és az Érsekújvár-Losonc szakasz csak kétsávos lesz, vagyis csak félprofilban épülne meg.

Az első rendű utak felújítására csaknem 2 milliárd euró jut

A terv alapján viszonylag bőkezűen támogatnák azonban az első rendű utak felújítását. A 9. helyen szereplő projektre 1,985 milliárd eurót szán a kabinet, amelyből 1323 km út újulhat meg. A terv azt nem határozza meg, hogy ezek mely szakaszok lesznek, de abból kiindulva, hogy Szlovákiában mintegy 3300 km az első rendű utak hossza, az úthálózat több mint egyharmadát újíthatják fel.

Andrej Dolezal miniszter szerint a most elfogadott dokumentum legfontosabb eredménye, hogy mindenki tudhatja majd, hogy egy-egy adott szakasz mikor készül el.

„Transzparens és átlátható módon készíthetjük elő a közúti projekteket, ami fontos az építőipar és a lakosság számára is” - jelentette ki a miniszter.

Szerinte a projektek értékelése objektív módon zajlott, több kritérium figyelembe vételével. A dokumentumot a pénzügyminisztérium Értéket a Pénzért Intézete és a közlekedésügyi minisztérium szakemberei dolgozták ki. „A közlekedés intenzitása mellett figyelembe vettek olyan kritériumokat is, mint a társadalmi prioritás, vagyis az, hogy milyen hatással lesz a projekt befejezése a munkanélküliségre, valamint a költségek és a haszon arányát is” - állítja a közlekedési minisztérium.

Híd: a kormánynak nem fontos a déli régió

A kormány által összeállított fontossági sorrendet már bírálta a Híd.

„Az R7 és az R2, tehát a déli régiók fejlődése szempontjából elengedhetetlen gyorsforgalmi utak szemmel láthatóan nem képezik a kormány prioritásait - írta a párt Facebook-bejegyzésében.

– Szoroskő építésének kezdete előreláthatóan 2023-ban kezdődhet el. Ez is csak azért, mert az előző kormány idején végbement az építkezést megelőző engedélyeztetési folyamat nagy része, de így sincs az első 50-ben. Sajnos, Komárom tehermentesítő útjának építésére legalább 2026-ig várni kell. Ez csak kettő a rengeteg kiábrándító példa közül.”

A komáromi elkerülő út csak a 83. helyen szerepel, pedig az M1-es magyar autópályára kapcsolódó új Duna-hidat csütörtökön adják át a két ország kormánytagjainak részvételével.

Határidő még nincs

Azt azonban a most elfogadott dokumentumból sem tudjuk meg, hoyg az egyes szakaszok építése mikor kezdődhet el. Andrej Dolezal miniszter szerint erre még néhány hetet várni kell. „A fontossági sorrend alapján rövid időn belül elkészül egy kötelező érvényű időrendi táblázat is, amelyben az egyes projektek mellett ott lesz a megvalósításhoz szükséges forrás és a projektek megvalósításának időrendi sorrendje is” - tájékoztatott a közlekedési minisztérium.

Az időrendi táblázat elkészítése során figyelembe veszik majd az egyes projektek előkészítettségi szintjét is. „Az időrendi sorrendet az állami költségvetés elfogadása után hozzuk nyilvánosságra” - állítja a minisztérium.

- lpj -