Donald Trump kénytelen lesz megmutatni az adóbevallását

2022. augusztus 10. - 08:06 | Külföld

A képviselőház szakbizottsága megkaphatja Donald Trump volt amerikai elnök adóbevallását, erről döntött a washingtoni fellebbviteli bíróság - írja a 24.hu.

Donald Trump kénytelen lesz megmutatni az adóbevallását
Fotó: TASR/AP

Az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága (House Ways and Means Committee), ahol egyébként demokrata többség van, még 2019-ben nyújtotta be azt a javaslatot, amely szerint belenéztek volna az akkor még az elnöki funkciókat ellátó Donald Trump vállalati irataiba. Az ex-elnök azonban arra hivatkozott, hogy a követelés politikailag motivált, ezért a javaslat elbukott.

2021-ben a képviselőház újra beadta az indítványt, ugyanis Donald Trump elbukta az elnöki széket, így ugyanolyan állampolgárnak minősül, mint akárki más.

Keddi határozatában a washingtoni kerületi szövetségi fellebbviteli bíróság megállapította, hogy a bizottság kérelme megalapozott, hozzátartozik a törvényhozási munkájához.

A képviselőház költségvetési bizottsága a bírósági ítélet nyomán közleményt adott ki, amely szerint elvárja, hogy a 2015 és 2020 közötti adóügyi papírokat azonnal megkapja.

A volt elnöknek hét napja van kifogást emelni a döntés ellen. Egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

Egyébként nehéz idők járnak most Donald Trumpra, nemrég írtunk arról, hogy még az FBI is házkutatást tartott a volt elnök egyik villájában.


(24.hu)