Döntött az UEFA: Egyetlen feltétellel léphet pályára a Slovan a Bajnokok Ligája selejtezőjében

2020. augusztus 19. - 13:08 | Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) lehetővé teszi a Slovan Bratislavának, hogy pályára lépjen a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében a feröeri KÍ Klaksvík ellen – egy feltétellel – számolt be róla az Aktuality.

Döntött az UEFA: Egyetlen feltétellel léphet pályára a Slovan a Bajnokok Ligája selejtezőjében
Fotó: Reuters

Mint ismert, hétfőn, mielőtt a pozsonyi csapat elutazott volna a Feröer-szigetekre, ifj. Vladimír Weissnek pozitív lett a koronavírustesztje. Ennek ellenére a csapat repülőre ült, de Weiss mellett további két játékos, Holman Dávid és Moha sem utazott el a szigetországba.

Miután a pozsonyiak megérkeztek a Feröer-szigetekre, újabb koronavírusteszt várt rájuk. A játékosok tesztje negatív lett, a helyi média szerint azonban az egyik fizioterapeutánál megállapították a vírus jelenlétét.

A helyi egészségügyi szervek azt tanácsolták a csapatnak, hogy vagy kéthetes karanténba vonulnak a szigetországban, vagy ugyanazzal a repülővel visszautaznak Pozsonyba. Emellett megtiltották, hogy pályára lépjenek a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

Végül az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vette kézbe az ügyet, amely lehetővé tette a Slovannak, hogy pályára lépjen a feröeri bajnok ellen – egyetlen feltétellel: olyan játékosokkal kell kiállnia, akik nincsenek karanténban. Ez annyit jelent, hogy a Slovan a tartalékjátékosokból állíthat fel csapatot a KÍ Klaksvík ellen.

A mérkőzést legkésőbb péntekig kell lejátszani. A döntés jelenleg a Slovan kezében van, hogy kiáll-e a tartalékcsapattal vagy sem.


(aktuality.sk)