Döntött a bíróság: Haščák vizsgálati fogságba kerül!

2020. december 4. - 21:20 | Belföld

A Penta társtulajdonosát, Jaroslav Haščákot vizsgálati fogságba helyezik. Erről a bazini Specializált Büntetőbíróság döntött pénteken.

Döntött a bíróság: Haščák vizsgálati fogságba kerül!

A vizsgálóbíró eleget tett az ügyész javaslatának. Haščák mellett a másik gyanúsított, Dana Arpášová is vizsgálati fogságba kerül.

Az indoklás szerint azért van szükség az előzetes letartóztatásra, mert mindkét terhelt esetében fennáll a kollúzió, vagyis a tanúk befolyásolásának veszélye. A döntés nem jogerős, mindketten fellebbeztek ellene. A fellebbezésekről a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni. Az ügyben folytatódik a nyomozás. Az ügyész elmondása szerint a terheltek hajlandóak vallomást tenni, de tagadják a bűnösségüket.

„Helytelennek tartjuk a döntést” – reagált Haščák jogi képviselője, Martin Škubla.

Jaroslav Haščákot korrupcióval és pénzmosással gyanúsította meg a rendőrség nyomozója, kedden vették őrizetbe a Pentánál tartott razzia során. Szerdán lemondott a befektetési csoportnál betöltött ügyvezetői funkcióiról. Tagadja, hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy védekezni fog a vádak ellen.

Haščákot pénzmosással és megvesztegetéssel gyanúsítják, és mivel az előzetes információk szerint mindkét bűntény szigorúbb minősítés alá eshet a méretéből kifolyólag, így a kiszabható büntetés felső határa 20 év börtön lehet.

Kapcsolódó cikk:
Haščák őrizetbe vétele azzal függhet össze, hogy egy rakás pénzért megkaparintotta a Gorilla-hangfelvételeket


(parameter)