Döntött a megye, most már tudni, hány napra nyitnak ki a dunaszerdahelyi középiskolák

2020. június 16. - 20:00 | Régió

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) fennhatósága alá tartozó középiskolák a 2019/2020-as tanévben már csak két napra nyitják meg kapuikat, június 29-re és 30-ra (hétfő, kedd), négy-négy órára. Erről a megye kommunikációs osztálya tájékoztatott kedden.

Döntött a megye, most már tudni, hány napra nyitnak ki a dunaszerdahelyi középiskolák
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

Jozef Viskupič megyefőnök elmondta: a középiskolákat csak azért nyitják meg, hogy egyszerűbb legyen lezárni a tanévet. Hozzátette: egyes iskolákban karbantartási munkálatok folynak, és már a következő tanévre készülnek.

Június utolsó két napján kicserélik a diákok tankönyveit, a szakközépiskolások esetében a szerszámokat, majd kiosztják a bizonyítványokat. A diákotthonokat és az étkezőket nem nyitják ki, ilyen rövid időre nem lenne gazdaságilag kifizetődő. A diákotthonok közül ráadásul néhány karanténközpontként üzemelt, ezekben most nagytakarítás folyik, figyelmeztetett a megyefőnök. A korlátozott újranyitást az oktatási minisztérium is jóváhagyta.

A nagyobb létszámú iskolák más, individuális megoldást is választhatnak. A diákokat és a szülőket az egyes iskolák igazgatósága fogja tájékoztatni a részletekről.

TASR