Döntött a városi kitüntetésekről Rimaszombat képviselő-testülete

2023. március 22. - 18:09 | Régió

Keddi (március 21.) ülésén a városi kitüntetések odaítéléséről tárgyalt Rimaszombat képviselő-testülete. Idén hárman kapják meg a város díját, a díszpolgári címet Helena Husárovának ítélték oda.

Döntött a városi kitüntetésekről Rimaszombat képviselő-testülete
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A város díját minden évben olyan személyeknek vagy kollektíváknak ítélik oda, akik, vagy amelyek kiemelkedő eredményt értek el tudományos, műszaki, művészeti, újságírói vagy közszolgálati területen, illetve olyan tevékenységért, amely jelentősen hozzájárult a város gazdasági, kulturális fejlődéséhez. A díj odaítéléséről a képviselő-testület dönt; minden évben legfeljebb három kitüntetést adnak át.

A nyolc jelölt közül titkos szavazással választották ki a három kitüntetettet. A város díját Rastislav Polák rimaszombati esperes, a rozsnyói (Rožňava) egyházmegye plébánosa, Ľubica Varjuová, a város polgári ügyekért felelős bizottságának tagja és Bán Zoltán városi és megyei képviselő kapta sokéves munkájáért.

A díszpolgári címet egyhangúlag Helena Husárovának ítélték oda a képviselők. Husárová a rimaszombati speciális alapiskola igazgatója volt, ő alapította a Vienala Polgári Társulást, és nagy szerepe volt a helyi női krízisközpont létrehozásában. Mintegy tíz éven át volt szociális ügyekben illetékes kormánytanácsadó.

Az önkormányzat hagyományosan a május elején megtartott városi napok keretében adja át a városi kitüntetéseket.

TASR