Dora Ferenc 27 éve Alsóhatár polgármestere, ahol már az égvilágon minden eldőlt

2018. október 20. - 13:46 | Régió

Dora Ferenc újabb négy évre polgármester lesz, a képviselők között viszont néhányan kicserélődnek.

Kevés olyan polgármester akad, aki gyakorlatilag a rendszerváltás óta vezeti saját települését. Az egyik ilyen Dora Ferenc a Nádszeg és Királyrév határában fekvő Alsóhatár községből. Dora 28 évesen foglalta el helyét a helyi önkormányzat élén, idén pedig 55 éves, és nincs ellenfele.

Több cikluson át az MKP jelöltje volt, a Híd megalakulása után viszont az új párt is támogatta, 2014-től pedig csak a Híd jelöltje. 2006-ban és 2014-ben is ellenfél nélkül került ismét az alig 400 fős, fele-fele arányban magyarok és szlovákok lakta község polgármesteri székébe. Legutóbb 2010-ben indult vele szemben valaki, a Smer jelöltjeként Lipkovics Gabriel, de csak 46 szavazatot szerzett Dora 156 voksával szemben.

Idén nemcsak a polgármesteri poszt dőlt már el a választások előtt, hanem az 5 fős képviselő-testület sorsa is, ugyanis mindössze 5-en pályáznak a képviselői posztokra. A jelenlegi képviselők közül Gál Imrich (Smer) és Papp Gašpar (MKP) nem indul újra, Culinka Ladislav így egyedüli MKP-jelöltként marad a testületben. A másik négy jelöltet a Híd indítja, ketten – Dora Nikolas és Gyalogová Eva pedig jelenleg is képviselők.

Lássuk a leendő képviselőket:
Culinka Ladislav (54, villanyszerelő, MKP)
Dora Nikolas (29, vállalkozó, Híd)
Gyalog Štefan (48, egyéni vállalkozó, Híd)
Gyalogová Eva (42, vállalkozó, Híd)
Szépeová Estera (53, vállalkozó, Híd)

(SzT)