Dr. Zacher Gábor Füleken tart előadást

Tavaly ősszel kezdődött „A fantasytól a toxikológiáig“ című előadássorozat, melynek keretén belül helyi, valamint országosan ismert írókkal és előadókkal találkozhattak a Városi Könyvtár olvasói. A Füleki Vármúzeum által szervezett rendezvénysorozat utolsó vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz.

Dr. Zacher Gábor Füleken tart előadást
Fotó: Könyvhét

Dr. Zacher Gábor 1960-ban született, Budapesten. Neves orvosdinasztiából származik, testvérével 5. generációs orvosok. Hírnevét toxikológusként szerezte, amikor a  Péterfy Sándor Utcai Kórház–Rendelőintézet és Baleseti Központ klinikai toxikológiai osztályának főorvosaként a részleg nemzetközi elismertségre tett szer. Legtöbbször öngyilkosokat, alkoholmérgezett és drogtúladagolásban szenvedő pácienseket látnak el. Orvosi munkáján kívül több egyetemen is oktat. Gyakori médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos Magyarországon. Gyakran nevelő céllal nyilatkozik, ami nemcsak az idősebb, hanem a fiatal korosztályt is megszólítja.

Márciusban a helyi diákok és fiatalok is megismerhetik, mivel Fülekre való látogatásakor három előadást is tart majd. A délelőtti órákban az általános- és középiskolás diákok hallgathatják meg a „Droghelyzet 2017“ c. előadását. A többiek se csüggedjenek! A Füleki Vármúzeum szeretettel várja az érdeklődőket Dr. Zacher Gábor délutáni előadására, amelyre 2017. március 17-én, 16:30 órától kerül sor, rendhagyóan, a Füleki Gimnázium aulájában! A belépés díjtalan!

Zacher Gábor füleki előadása egészségügyi okok miatt elmarad. Megértésüket köszönjük!

Füleki Vármúzeum, Forrás: Nyitott Akadémia