Dráma a Wolves-Slovan meccsen: egy fejrúgás után eszméletét vesztette a pozsonyiak játékosa (videó)

2019. november 8. - 10:58 | Sport

Drámai pillanatokat hozott a Wolverhampton-Slovan EL-találkozó hajrája.

Dráma a Wolves-Slovan meccsen: egy fejrúgás után eszméletét vesztette a pozsonyiak játékosa (videó)
Fotó: Reuters

A mérkőzés hajrájában egy oldalról érkező beadást próbált ollózva kapura küldeni a hazaiak játékosa, Raúl Jiménez, de a labda helyett a Slovan védőjének, Kenan Bajričnak a fejét találta el. A szlovén játékos a földre zuhant és mozdulatlan maradt – ekkor mindenki tudta, hogy baj van. A csapattársai, valamint maga Jiménez is egyből a segítségére sietett.

„Azonnal odarohantam hozzá, hogy megnézzem, mi van vele. Kenan teste görcsbe rándult és hörgött. Oldalra fordítottuk és vártuk az orvosokat. Nem kellett kihúznom a nyelvét, csupán megnéztem, hogy nem nyelte-e le. Nem volt eszméleténél. Aztán megérkeztek az orvosok, akik stabil helyzetbe tették és megvárták, amíg átmegy rajta a görcs. Mindannyian bízunk benne, hogy minél hamarabb rendbe jön”

– nyilatkozta a mérkőzést követően a Slovan kapusa, Dominik Greif.

Andraž Šporar szerint csapattársa 30-40 másodpercig volt eszméletlen állapotban, aztán magához tért.

Bajričot kórházba szállították, ahol megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett, ezért hétvégére kórházban marad és csak azt követően térhet vissza Pozsonyba.

Mivel a Slovan védőjét hosszabb ideig ápolták a pályán, a játékvezető 12 percet hosszabbított. A találkozó egyetlen találata a 92. percben született és éppen Jiménez szerezte. A The Sun szerint a győztes gólt követően a mexikói játékos imádkozott Bajričért.


-para-