Drámából akadt bőven a vakcinalottó élő adásában, és előállt egy helyzet, ami miatt sokan kiakadtak

2021. október 17. - 14:53 | Belföld

Nem volt hiány drámából vakcinalottó szombati élő adásában: utolsó pillanatban felvett telefon és bemondott jelszó fokozta az izgalmat.

Drámából akadt bőven a vakcinalottó élő adásában, és előállt egy helyzet, ami miatt sokan kiakadtak
Forrás: RTVS - startitup.sk

A Byť zdravý je výhra nevű műsorban 5-ször 101 ezer eurós nyereményre sorsolnak ki győzteseket azok közül, akik beoltatták magukat és regisztráltak a vakcinalottóba. A sorsolás után felhívják a kisorsolt személyt, akinek 20 másodpercen belül fel kell vennie a telefont, amennyiben pedig ezt megtette, további 20 másodperce van arra, hogy bemondja a jelszót, amit addigra látni lehet a tévé vagy a számítógép képernyőjén és a műsorvezetők is bemondanak.

Ha a kisorsolt nem veszi fel időben a telefont vagy nem tudja bemondani a jelszót, az összeg hozzáadódik a következő kisorsolt nyereményéhez.

A legutóbbi élő adás végén ketten sem vették fel a telefont, így az első kör 301 ezer eurós nyereménnyel indult.

A szerencsés ezúttal a Partizánskej Ľupčán élő Pavol volt, aki időben felvette a telefont és a jelszót is tudta, így szóhoz sem jutott, amikor megtudta, hogy megnyerte az összeget.

A második körben a stropkovi Danát sorsolták ki, aki ugyancsak minden feltételt teljesítve 101 ezer eurót nyert.

A harmadik körben a pozsony-ligetfalui (Petržalka) Lukáš örülhetett a 101 ezer eurós nyereménynek. A dráma azonban ezután következett, a negyedik kisorsolt ugyanis az utolsó pillanatban vette fel a telefont.

A kassai hölgy, Anna elárulta, hogy épp egy krimit nézett a tévében, amikor megszólalt a telefonja.

A jelszó bemondása sem ment zökkenőmentesen, ugyanis hallani lehetett a telefonban, hogy csak akkor kapcsoltak át a vakcinalottó élő adására, amikor a visszaszámlálás már elkezdődött. A jelszót végül akkor kiáltotta a telefonba, amikor a stúdióban a visszaszámlálón már nulla volt, nála azonban késett az adás, és a visszaszámlálás még tartott.

A műsor szerkesztőinek ezért ellenőrizniük kellett, hogy Anna jogosult-e a nyereményre, pár másodperc után azonban a műsorvezető örömmel közölte, hogy a jelszó még időben érkezett, így a nyeremény a kisorsolté.

A közösségi oldalakon többen nemtetszésüket fejezték ki a történtekkel kapcsolatban, az élő adásban ugyanis úgy tűnt, hogy a jelszót a 20 másodperc letelte után mondták be – írja a Startitup. A kialakult helyzet kapcsán emlékeztettek a solivari Zuzana esetére, aki ugyancsak azért nem kaphatta meg a nyereményt, mert az adás késése okán későn mondta be a jelszót.

Az utolsó szerencsést egy dunaszerdahelyi epidemiológus, Nagy Ingrid sorsolta ki, a losonci nyertes pedig ugyancsak az utolsó pillanatban vette fel a telefont. Regina viszont azonnal tudta a jelszót, így 101 ezer euróval gazdagodott.


(startitup/para)