Drasztikusan visszaesett a téli átigazolások száma és összege is

2021. február 17. - 21:50 | Sport

Drasztikusan visszaesett a téli átigazolások száma és összege is a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán közzétett kimutatása szerint.

Drasztikusan visszaesett a téli átigazolások száma és összege is
Fotó: TASR/AP - illusztráció

A beszámolóból kiderült, hogy a tavalyi 4215 helyett idén csak 2690 futballista váltott klubot, a tranzakciók során pedig 570 millió dollárral költöttek kevesebbet az egyesületek, mint egy évvel korábban.

Ebben az átigazolási periódusban 590 millió dollárt költöttek a klubok, ami az elmúlt hat év legalacsonyabb száma. A Salzburgtól az RB Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominik ebből egymaga 20 millió eurót tesz ki, ezzel pedig a Bundesliga legdrágább téli igazolása lett, de Európában is negyedik lett ebben a rangsorban. A listát Said Benrahma vezeti, akiért 23,1 millió eurót fizetett a West Ham United a Brentfordnak, míg a második éppen a londoniaktól távozó Sébastien Haller, akinek szerződtetésére az Ajax Amsterdam klubrekordot jelentő 22,5 millió eurót költött. A harmadik Amad Diallo, akit az Atalanta 21 millió euróért adott el a Manchester Unitednek.

A nőknél korántsem éreztette ilyen mértékben a hatását a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés, ugyanis 185 helyett 177 futballista váltott klubot, értük viszont az egy évvel ezelőtti 193 600 helyett 310 100 dollárt fizettek.


(MTI)

Címkék: FIFA, átigazolások