A DreamWorks Jetikölyök című animációja a kasszasikerlista csúcsán

2019. szeptember 29. - 18:59 | Kultúra

A DreamWorks animációs műhelyének Jetikölyök című animációs filmje vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén az észak-amerikai mozikban.

A DreamWorks Jetikölyök című animációja a kasszasikerlista csúcsán
AP Photo

A Jetikölyökre 20,85 millió dollárért váltottak jegyet a nézők Amerikában és Kanadában, a nemzetközi piacokon pedig 8,8 millió dollár volt a bevétele a 75 millió dollárból készült produkciónak - számolt be róla a Box Office Mojo online kiadása.

A toplista második helyét a Downton Abbey foglalta el 14,5 millió dollár jegyeladással. A múlt héten debütált film ezzel már 58,5 millió dolláros bevételnél tart Észak-Amerikában, a külföldi jegyeladásokkal együtt pedig már 107,1 millió dollárt söpört be.

A Wall Street pillangói 11,47 millió dolláros jegyeladással került a harmadik helyre a listán. A produkció eddigi amerikai bevétele már több mint 80 millió dollár, a nemzetközi piacokon pedig eddig 15 millió dollárt keresett.

A negyedik helyre egy horrorfolytatás, Az - Második fejezet futott be 10,4 millió dollárral. A film észak-amerikai jegyeladásai már 193 millió dollár fölött járnak, a nemzetközi bevételei pedig meghaladták a 223 millió dollárt.

Az első öt közé még az Ad Astra - Út a csillagokba fért be ezen a hétvégén. Péntektől vasárnapig 10,1 millió dollárért váltottak jegyet az amerikaiak a Brad Pitt-tel forgatott sci-fire, amelynek globális bevétele már elérte a 89 millió dollárt.

MTI