Drog hatása alatt volt a taxisofőr, amikor fülön csípték őt a rendőrök

2020. július 31. - 09:26 | Régió

A losonci taxisofőrt az igazoltatása előtt 3 órája volt szolgálatban, egy utast szállított. Amikor megállították őt a városközpontban a rendőrök, már egyedül ült az autóban - írja a Noviny.sk

Drog hatása alatt volt a taxisofőr, amikor fülön csípték őt a rendőrök
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, ami negatív eredményt mutatott. A férfi egyetértett abban, hogy a kórházban kivizsgálják őt, aminek az eredménye az lett, hogy amfetamint és metamfetamint mutattak ki a szervezetében - tájékoztatott Petra Kováčiková, a besztercebányai rendőrség szóvivője.

A taxisofőrről kiderült, hogy már hosszú ideje nem dolgozott, ezen a bizonyos napon csak kisegítette egykori munkaadóját. A 35 éves férfiról kiderült, az összes taxiszáshoz szükséges papírja érvényes volt. A helyszínen bevonták a jogosítványát.

"Tényleg fogalmam sincs, hogy mi történik. Olyan dokumentumokat mutattak nekem, amiket nem értettem"

- mondta a sofőr.

Mondanivalójához azt is hozzátette, hogy nem érti a rendőrség eljárását, akik amúgy mindenről tájékoztatták őt. Tagadta, hogy drogot fogyasztott volna. Ugyanezt mondta a taxiszolgálat tulajdonosának is. A vizeletvizsgálat azonban ennek az ellenkezőjét bizonyította. A vérmintát részletesebb vizsgálat céljából továbbküldték. Ennek eredményétől függően döntik el a hatóságok, hogy mi lesz a következő lépés.

A férfit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel gyanúsítottk meg.

Noviny.sk/para