Drogokat dobtak ki egy kisrepülőről, miután üldözőbe vette egy vadászgép

2023. június 27. - 07:15 | Külföld

Drogokkal teli csomagokat dobtak ki egy harci repülő által üldözött kisrepülőről Franciaország felett - jelentette hétfőn a France Info helyi közszolgálati televízió a hatóságokra hivatkozva.

Drogokat dobtak ki egy kisrepülőről, miután üldözőbe vette egy vadászgép
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A szombaton történt incidens során a kisrepülő a német határ közelében található, üzemen kívül helyezett fessenheimi atomerőmű felett repült át megsértve ezzel a légtérhasználatra vonatkozó korlátozásokat.

A francia légierő egyik Rafale típusú vadászgépét riasztották, hogy leszállásra kényszerítsék a kisgépet. Ötszáz kilométerrel odébb, Dél-Franciaország felett a vadászgép pilótája arra figyelt fel, hogy csomagokat dobálnak ki az üldözött repülőből, amely később Aubenas repülőterén szállt le.

A kisgép pilótája a földet érést követően megfenyegette a földi személyzetet, majd gyalog próbált elmenekülni. A Lengyelországból származó férfit a rendőrség különleges alakulatai fogták el a repülőtér közelében.

A France Info úgy tudja, a férfi kábítószer-bűncselekmények miatt már korábban is ismert volt a hatóságok előtt. A kisgépről ledobott - szintetikus kábítószerrel teli - csomagokat pedig kisebb falvakban találták meg a repülő útvonala mentén.


MTI