Drograzzia Dunaszerdahelyen: testvérpárt vettek őrizetbe a Karcsai úton

2019. szeptember 17. - 10:54 | Régió

Kábítószeres bűncselekmény gyanúja miatt hajtottak végre házkutatást a dunaszerdahelyi rendőrök múlt héten pénteken – tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Drograzzia Dunaszerdahelyen: testvérpárt vettek őrizetbe a Karcsai úton
Rendőrségi felvételek - további képekért kattints!

Az akció során két személyt, egy testvérpárt vettek őrizetbe Dunaszerdahelyen, a Karcsai úton, valamint 18 gramm barna kristályos anyagot foglaltak le. A laborvizsgálatok során kiderült, hogy metamfetaminról van szó. A lefoglalt mennyiség megközelítőleg 182 egyszeri adag előállítására lett volna elegendő, a feketepiaci értékét 450 euróban határozták meg.

A 26 éves nőt és négy évvel idősebb bátyját tudatmódosító szerek tiltott előállításával, birtoklásával és terjesztésével gyanúsították meg. A nyomozó indítványozta az előzetes letartóztatásukat, azóta is őrizetben vannak.

Amennyiben bűnösségük beigazolódik, akár 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Nem hivatalos, de megbízható forrásból portálunk úgy értesült, hogy a család egy másik tagját, a most elfogott két személy, G. Š. és G. N. édesapját, idősebb G. Š.-t hasonló bűntényért néhány éve már lecsukták, ugyanakkor azóta feltételesen szabadlábra került. Úgy tudjuk, a család tulajdonképpen a drogon keresztül próbálja sakkban tartani a karcsai úton élőket, akik közül az évek során sokan a tiltott szerek rabjaivá váltak, ugyanakkor informátorunk szerint a sok tagú G. família foglalkozik lányok futtatásával is.

A karcsai úti helyzetről legutóbb fél évvel ezelőtt írtunk, és akkor interjút készítettünk az ügyben a járási rendőrkapitánnyal is:
Hatezer eurós lopás és nőverés – rettenetes állapotok a Karcsai úton. Merre van a kiút ebből?
Karcsai út – Both Péter: „Sok az olyan ügy, ami a rendőrségre tartozna, de el se jut hozzánk”

-para-