Drónnal fedeztek fel egy 4,5 hektárnyi indonéz marihuánaültetvényt

2023. augusztus 16. - 21:42 | Külföld

Drónok által felfedezett marihuánaültetvényt égettek fel szerdán az indonéz hatóságok Észak-Aceh tartományban - - közölte szerdán az indonéz kábítószer-ellenes hivatal (BNN).

Drónnal fedeztek fel egy 4,5 hektárnyi indonéz marihuánaültetvényt
Illusztrációs felvétel (TASR)

A BNN, valamint a kutatási és innovációs hivatal munkatársai drónok segítségével találtak rá a 4,5 hektárnyi területre, amelyen több mint 21 ezer tő kannabisz várt betakarításra

A húsztonnányi marihuána felgyújtására több mint 150 hatósági embert vezényeltek ki a rendőrségtől, a vámhatóságtól és a kábítószer-ellenes hivataltól.

A BNN közölte, hogy az akció a kormány szilárd álláspontját tükrözi az illegális kábítószerek és azok forgalmazásának kezelésében. A hivatal emlékeztetett, hogy idén ez volt az ötödik olyan akció, amelyben égetéssel semmisítettek meg kábítószert. Márciusban 43 hektárnyi területen égettek fel nagyjából 190 ezer kendertövet.

Indonézia, amely a világ legnépesebb muszlim országa, szigorúan tiltja a marihuána fogyasztását és orvosi célokra való felhasználását. Egyes országok - köztük a szomszédos Thaiföld - engedélyezik a kannabisz gyógyászati célú felhasználását, más országokban pedig már engedélyezték a növény rekreációs felhasználását is.

Aceh tartomány számít a legjelentősebb kannabisztermelő területnek Indonéziában, ahol különösen súlyos büntetéseket - akár halálbüntetést - is kiszabhatnak a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért.

MTI