Drónozó fiatalok észleltek tüzet Somorjánál, udvari szemét égett Nagymagyaron, vaklárma Eperjesen (FOTÓK)

2021. május 3. - 19:59 | Régió

Rövid időn belül több helyszínre is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak a Dunaszerdahelyi járásban hétfőn kora este. 

Drónozó fiatalok észleltek tüzet Somorjánál, udvari szemét égett Nagymagyaron, vaklárma Eperjesen (FOTÓK)
Helyszíni felvételek - további képekért kattints!

Negyed hét környékén riasztották a somorjai tűzoltókat Nagymagyarra, ahol a Felső utcában gyulladt ki egy udvaron az összegyűlt szemét és a melléképület. Lelkes Istvántól, a járási tűzoltóság igazgatójától megtudtuk, hogy a somorjai hivatásos tűzoltókon kívül a helyi önkéntesek is kivonultak. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Röviddel ezután azonban újabb tűzesethez riasztották a tűzoltókat. Az igazgató elmondta, hogy drónozó fiatalok észleltek tüzet a somorjai Pomlé, illetve az R7-es gyorsforgalmi út közti nehezen megközelíthető részen. Ide egy négykerekűvel szálltak ki a tűzoltók, segítettek a helyszínen a gombai és a somorjai önkéntesek is. Hamar eloltották.

Ugyancsak riasztották a tűzoltókat negyed hét környékén Pozsonyeperjesre, egy balesethez, Lelkes István azonban közölte, ez végőül vaklármának bizonyult. A bejelentés már eleve zavaros volt, aszerint a töltésen karamboloztak autók, és a benne ülők nem tudtak kiszállni. A tűzoltók és a rendőrök is kimentek, de nem találtak semmit, és ekkor már a bejelentőt sem sikerült elérni.

(parameter)