Duna Menti Tavasz: Őszinte örömjáték volt ez a javából – mutatjuk a díjazottakat!

2023. május 26. - 14:55 | Kultúra

Véget ért a 47. Duna Menti Tavasz, pénteken délelőtt átadták a díjakat a Dél-Szlovákia minden szegletéből Dunaszerdahelyre érkező gyermekszínjátszó és bábcsoportoknak, üres kézzel senki nem ment haza. Díjeső (3-3 elismerés) zúdult a komáromi és ipolysági diákokra.

Duna Menti Tavasz: Őszinte örömjáték volt ez a javából – mutatjuk a díjazottakat!
A komáromi Eötvös utcai alapiskola Színt Vivői és rendezőjük, Laboda Róbert (Fotók: a szerző)

Nehéz szavakba önteni azt az élményt, amikor iskolás gyermekek egymás sikerét ünneplik, a Duna Menti Tavaszon márpedig ez évről évre megtörténik. A díjátadón mindenki tűkön ül, és mikor elhangzanak az egyes kategóriák különböző sávos díjazottjainak nevei, szinte felrobban a Csaplár Benedek VMK színházterme. A gyerekekből kitörő felszabadult sikolyokat helyenként örömkönnyek is kísérik, korosztálytól, ismeretségtől függetlenül.

Regős János színész-rendező, a a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, aki a szerkesztett játék kategória zsűrielnöke volt, a díjátadón úgy fogalmazott, hogy leginkább az bűvölte el, mennyi generáció játszott együtt a Duna Menti Tavaszon.

„Ez a közös játék egészen megható végeredményre jut a színpadon. Nem a verseny és nem is a díjak a lényeg, hanem a közös öröm, amiben itt együtt vagyunk” – húzta alá.

Regős János

Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere pedig egy méhkashoz hasonlította Dunaszerdahelyt, azon belül is a VMK-t a Duna Menti Tavasz ideje alatt, ahol szorgos méhecskék rajzanak és alkotnak.

Idén a bábosok és a színjátszók kategóriájában tüntettek ki a legmagasabb szintű, gyémántsávos minősítéssel kettő, illetve egy előadást, így elmondhatjuk, hogy a feledi Meseláda Bábcsoport, a kisgéresi Mustármag Bábcsoport, illetve a komáromi Színt Vivők Színjátszó Csoport nyerte el a zsűrik legmagasabb szintű elismerését.

A komáromi Eötvös utcai Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportjának A Hangyák című előadását díjazták, amely elnyerte kategóriájában a gyerekzsűri díját is, a gyerkőcök felkészítője, Laboda Róbert pedig a legjobb rendező lett a Duna Menti Tavaszon.

(1/6) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: