Dunaszerdahely a benzinkutakat kéri, szüneteltessék az alkohol árusítását

2020. március 18. - 16:28 | Régió

A bárok és szórakozóhelyek már múlt hét végétől, a kávézók és egyéb vendéglők pedig e hét elejétől nem nyithatnak ki, de aki egy kicsit ki akar rúgni a hámból, az úgy tűnik, megtalálja ennek módját. Erre reagált most a dunaszerdahelyi városvezetés egy közleménnyel, amit a városi hivatal weboldalán közöltek.

Dunaszerdahely a benzinkutakat kéri, szüneteltessék az alkohol árusítását
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

"Mivel az utóbbi napokban a bárok, kávéházak és egyéb szórakoztatóipari egységek bezárása miatt megszaporodott a benzinkutakon alkoholt vásárló és fogyasztó személyek száma, ami egyben csoportok kialakulásához is vezet, kérjük az érintett benzinkutak működtetőit, hogy ideiglenesen szüneteltessék az alkoholtartalmú termékek értékesítését" - tették közzé.

Úgy gondolják, ezzel a lépéssel is hozzájárulhatnak, hogy minimalizálódjon a koronavírus általi fertőzések terjedésének veszélye.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy a vonatkozó általánosan kötelező érvényű városi rendelet szerint tilos nyilvános területen alkoholt fogyasztani Dunaszerdahelyen, miközben a rendelet megszegése büntetést von maga után.

(Dunstreda.sk/parameter)