Dunaszerdahely és Galánta március 8-tól továbbra is fekete járás marad

2021. március 2. - 19:56 | Belföld

Marek Krajčí egészségügyi miniszter ismertette az egyes járások Covid-automata szerinti besorolását, mely március 8-tól lép érvénybe. 

Dunaszerdahely és Galánta március 8-tól továbbra is fekete járás marad
Forrás: health.gov.sk

Március 8-tól - a mostani 20 helyett - már 30 járás esik fekete besorolás alá, ezek a következők (vastagon a magyarok lakta járások):

Bánovce nad Bebravou, Detva, Dolný Kubín, Dunaszerdahely, Galánta, Galgóc, Ilava, Humenné, Ilava, Košice I - IV, Košice-okolie, Turócszentmárton, Vágújhely (Nové Mesto nad Váhom), Partizánske, Pöstyén, Vágbeszterce (Považská Bystrica), Púchov, Nagyrőce, Rimaszombat, Rozsnyó, Vágsellye, Ružomberok, Trencsén, Nagyszombat, Turčianske Teplice, Žarnovica, Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) és Zólyom.

A mostani szabályok szerinti 53 járás helyett jövő héttől 46 régió kap bordó besorolást, a magyarok lakta járások közül Szenc, Komárom, Érsekújvár, Léva, Losonc, Nyitra, Nagykürtös, Tőketerebes, Nagymihály és Pozsony.

A Covid-automata szerint a fekete járásokban nem lehet kinyitni az iskolákat, a bordókban ehhez a Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása szükséges, a pirosakban pedig kinyithatnak.

A fekete és bordó járásokban hét napnál nem régebbi tesztre van szükség a munkába járáshoz, a pirosakban elég a 14 napos, míg a rózsaszínűekben (ilyen most nincs) 21 napos.

A besorolásokkal kapcsolatos részletek megtalálhatók ITT.

(para)