Dunaszerdahely is hozzájárul Beregszász közbiztonságának javításához

A helyi önkormányzat 5 térfigyelő kamerát ajándékozott testvérvárosának, az ukrajnai Beregszásznak.

Dunaszerdahely is hozzájárul Beregszász közbiztonságának javításához
Babják Zoltán és Hájos Zoltán (Fotók: Paraméter)

A Csallóközi Vásárra meghívást kaptak Dunaszerdahely testvérvárosainak vezetői, köztük Beregszász polgármestere, Babják Zoltán is. Ezt az alkalmat pedig kihasználták arra is, hogy átadják az ajándékot.

A cselekmény előzménye, hogy májusban a beregszászi polgármester levélben fordult Hájos Zoltán dunaszerdahelyi városvezetőhöz, melyben kifejtette, hogy városuk költségvetése folyamatos forráshiánnyal küszködik, városfejlesztésre, azon belül is a közbiztonság javítására pedig kevés pénz jut. Térfigyelő rendszerük mintegy 60 kamerából áll, de a közeljövőben ezt 100-ra szeretnék növelni, és ebben kérték Dunaszerdahely segítségét.

A városi önkormányzat a kedden megtartott ülésén egyhangúlag hagyta jóvá, hogy áfával együtt hozzávetőlegesen 7100 euró értékben 5 térfigyelő kamerát adományoz Beregszász városának.

„Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy egy testvérvárosi kapcsolat nemcsak kulturális és oktatási tartalommal van feltöltve. Ellátogatva hozzánk meggyőződhettek afelől, hogy városunk, Beregszász jó irányba halad, nagyon jó emberek laknak ott, csak a gazdasági fejlődés ama tempója, ami nálunk van, nem engedi meg azt a felzárkózást, mellyel ugyanazt a biztonságérzetet tudnánk nyújtani a beregszásziaknak, mint ami a városotoknak adott” – szögezte le Babják Zoltán az ajándék átadásakor.

Az átadáson Hájos Zoltán mellett A. Szabó László alpolgármester is részt vett.

Beregszász hozzávetőlegesen Dunaszerdahely méretű, közel 24 ezer lakosú város Kárpátalján, lakosainak mintegy fele magyar. 2012 októberétől Dunaszerdahely testvérvárosa.

(SzT)