Dunaszerdahely ismét tapsol péntek este

2020. március 27. - 18:30 | Régió

Pénteken este Dunaszerdahely ismét megtapsolja a frontvonalban dolgozókat.

Dunaszerdahely ismét tapsol péntek este
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A március 20-i országos eseményt követően Dunaszerdahely ma, pénteken este 20 órától ismét tapstól zeng majd. Ez azt jelenti, hogy aki csak teheti, kiáll a saját erkélyére, balkonjára, udvarára, ablakába, és szomszédaival együtt megtapsolja az egészségügyben doglozókat, a rendőröket, tűzoltókat, fuvarozókat, eladókat, patikusokat, pedagógusokat és még sorolhatnánk azokat, akik vagy a frontvonalból, vagy másképp, de ebben a helyzetben is ellátják hivatásukat.

EZEN az oldalon megtekinthető számos esemény, hol és mikor kiért tapsolnak Szlovákia polgárai.

Legutóbb az akció dunaszerdahelyi ágának kezdeményezőjét, Stredl Tamást kérdeztük erről.

"Maga a kezdeményezés már régebben ébredt bennem, amikor láttam a videókat Olaszországból, ahol az emberek köszönik az orvosoknak, mentősöknek, tűzoltóknak és sok másnak a munkájukat, önfeláldozásukat. Gyönyörű és egyaránt szomorú is volt látni a mindig mosolygós olaszokat, ahogy kint vannak a balkonokon, ablakokban és együtt énekelnek, zenélnek, és tapsolnak is" - árulta el motivációit.

Ha részt veszel az eseményen akár Dunaszerdahelyen, akár más településen, ossz meg róla nyilvánosan egy videót a Facebookon, és küldd el számunkra a linkjét üzenetben.

(parameter)