"Dunaszerdahely nem engedheti meg magának a megosztottságot" - reagált az őt támogató jelöltekre Horváth Zoltán

2018. október 27. - 15:52 | Régió

Pénteken hat jelenlegi városi képviselő és velük együtt 16 jelölt fejezte ki támogatását a polgármester-választáson függetlenként induló Horváth Zoltán iránt. Ő pedig szombaton reagált erre.

"Dunaszerdahely nem engedheti meg magának a megosztottságot" - reagált az őt támogató jelöltekre Horváth Zoltán
Horváth Zoltán (Fotó: Paraméter-archív)

"Mint már korábban említettem, maradéktalanul hiszek egy olyan együttműködésben, amely a politikai pártok viaskodásától független, s csakis a városunk érdekeit tekinti szem előtt konstruktív megoldásokkal és konszenzusokkal. A polgármesterség nem egyszemélyes feladat. Az önkormányzati munkában fontos, hogy hasonló elveket, értékeket valljunk, és így hozzunk felelős döntéseket" - emlékeztetett a jelenlegi alpolgármester, aki négy éve az MKP támogatásával indult képviselőjelölként, idén viszont mostanáig a pártok szintjén a Híd és az MKDSZ jelentette be, hogy őt támogatja.

"Hetek teltek el, mióta megnyilatkoztam az elképzeléseimmel kapcsolatban, s kaptam számtalan megerősítést polgártársainktól. Mindaz, ami nálunk történik, nemcsak a környező régióra lesz hatással. Meggyőződésem, hogy mi példát tudunk mutatni abban is, hogy nem adunk teret további megosztottságnak, mert ezzel csak fölöslegesen emésztjük a saját erőnket, erőforrásainkat, és ezt Dunaszerdahely nem engedheti meg magának. A megfontolt és okos együttműködés pedig közös érdek, erre pedig készen állok" - jelentette ki.

Mint mondta, remélte, hogy "a képviselő-jelöltek szép számban gondolják úgy, hogy partnerek a közös jövőnk formálásában. Úgy érzem, tegnap ebben kaptam visszaigazolást."

„Komoly, hozzáértő, tapasztalt, felelős polgármesterre van szükségünk, aki keresi a jó megoldásokat, és ennek érdekében széleskörű szakmai vitákat kezdeményez. Teszi mindezt pártérdekektől függetlenül a közös jóért” – húzta alá Antal Ágota a független és Híd-képviselők pénteki közös sajtótájékoztatóján.

(parameter)